Handphone murah bawah RM250

Leagoo KICAA Power



Spesifikasi:

 Skrin 5.0" inci
 Android 7.0 Nougat
 RAM 2GB
 ROM 16GB (support sehingga 128GB dengan TF card).
 Fingerprint sensor 0.3s
 1.3GHz Quad Core CPU
 Rear Dual-Camera 8.0+5.0 MP
 Front Camera 5.0MP
 Fungsi kamera Bokeh mode (tengah nampak fokus, tapi keliling dikaburkan sikit).
 Bateri 400mAh
 Bandwidth 3G (bukan 4G)
 GPS, Gravity sensor


Apa dalam kotak?

 Handphone
 TPU casing
 USB cable
 Plug 2-pin Malaysia
 *Earphone tiada

Apa yg best?

 Handphone system memang smooth je.
 RAM tinggi 2GB.
 Camera Bokeh mode.
 Bentuk cantik, bila pegang rasa macam handphone mahal (permukaan belakang gritty sikit).
 Dapat casing free.


Apa yang kurang best?

 3G ye, bukan 4G LTE, tapi saya rasa ok je, laju jugak. Data pun takdelah laju je kena sedut.
 Skrin 5.0" (cuma besar sikit je dari iPhone 6 skrin 4.7").
 Charging macam slow sikit, walaupun dia kata support fast charging 2A 5V.
 Bateri 4000mAh walaupun nampak macam kapasiti besar, tapi ketahanan biasa-biasa je.
 Fingerprint sensor tak selaju handphone mahal, dan kadang2 kurang sensitif.
 Brand Leagoo ni baru nak up, belum cukup popular lagi, sebab tu harga murah.















Free TPU case





KLIK SINI


No comments:

Post a Comment