A6 Smart watch review

Kali ni saya nak review jenis smartwatch yang lain pulak. Jenama memang takde. Brand 'generic' dari China macam biasa. Cuma ada nama model jam saja iaitu A6.

Harga memang murah. Sekitar RM45. Sebab utama saya beli jam ni sebab nampak bentuk dia menarik. Ala ala Apple watch gitu. Jadi saya pun nak cuba tengok betul ke bagus jam ni.







Cara untuk mengecas

Fungsi-fungsi yang ada dalam jam ni.
*Anda boleh nampak touch button dia kurang sensitif.

 
Fungsi 'Activate screen on wrist raise'

Apa yang best?

  • Skrin besar dan berwarna.
  • Design cantik, 'watch strap' pun cantik.
  • Heart rate, Blood pressure, Oxygen saturation (Ni fungsi yg hampir semua smart watch pun ada).
  • Training mode (Running, Climbing, Cycling).
  • Sleep monitoring.
  • Fungsi 'Activate screen by raising wrist'.
  • Bateri yang tahan. Dah pakai seminggu lebih pun baru 2 bar je hilang (dari total 5 bar)

Apa yang kurang best?

  • Single touch system.
  • Single touch button yang kurang sensitif (ni kelemahan utama).
  • Fungsi 'Activate screen by raising wrist' yang lembab (kena tunggu dlm sekitar 0.5s gitu baru baru nyala).

Berbaloi tak?

 2 bintang


KLIK SINI


*Alternatif yang lebih murah
KLIK SINI

Video fungsi app dan interface

No comments:

Post a Comment

Apa maksud 'rating' bintang?

Kualiti teruk betul!
Barang tak memuaskan. Tak digalakkan beli.
'Pass' cukup-cukup makan. Bole la kalau nak beli.
Barang bagus!
Sangat berbaloi! Amat digalakkan beli.
Terbaek punya! Tiada cela (flaws) atau 'ploles'.